Oud Hollandse Spellen

Over Onze spellen

alle spellen

Hieronder vindt u onze oud Hollandse spellen met omschrijving en foto’s. Eén te huren set bestaat uit 12 spellen. Dit is zeer geschikt voor een gezelschap vanaf 8 personen tot 50 personen. Bij meer dan 50 personen adviseren we een aantal losse spellen of een extra set erbij te huren.

Hierbij heeft u gegarandeerde entertainment voor ca. 2 tot 3 uur met het gezelschap.
Denkt u maar aan al het gelach en strijd onderling dat een super sfeer met zich meebrengt.

Wat te doen op een feestje? Dit oud Hollandse spellen circuit!

01 Kleurhengelen

Hengelen

Aantal spelers: maximaal 4

Met de hengel vist u een pion op en plaatst deze in de kwartcirkel. Degene die dit het eerste voor elkaar heeft, is de winnaar!
Een pion die men laat vallen, moet op de beginpositie worden teruggeplaatst.

 

02 Haakse Sjoel

Haakse Sjoel

Aantal spelers: onbeperkt

Het spel is sjoelen "om een hoekje". De bedoeling is om via de schuine kant de 20 schrijven in de vier vakjes te laten glijden. Het is verder net als bij gewoon sjoelen: u mag drie keer spelen met de schijven die nog niet in de vakjes zijn beland. De puntentelling is die van het normale sjoelen:
in elk vak 1 schijf: 20 punten
in elk vak 2 schijven: 40 punten
in elk vak 3 schijven: 60 punten
in elk vak 4 schijven: 80 punten
in elk vak 5 schijven: 100 punten
Voor de resterende schijven telt u het aantal punten van het vak waarin ze liggen. Tel de score op en vermeld die op het scoreformulier.

03 Gatenkaas

Gatenkaas

Aantal spelers: 2 tot 4

Twee spelers proberen tegelijk, met behulp van de uiteinden van het touw, het kaasje langs de gaten te loodsen en zo hoog mogelijk te eindigen. Tot de eerste lijn zijn er geen punten te verdienen, daarna het aantal punten dat aangegeven staat. U speelt dit spel met elke deelnemer van het team. Tel daarna de individuele scores op voor het scoreformulier.

04 Labyrint

Labyrint

Aantal spelers: 2 of 4

De 2 ballen moeten op de stippen gelegd worden en beide naar het midden van het labyrint worden gespeeld.
Speeltijd is maximaal 2 minuten = 120 punten! Maar duurt het langer dan 2 minuten? Dan heeft u geen score.

05 Hamertjesspel

Hamertjespel

Aantal spelers: 4

Leg de knikker op het hoogste punt. Iedere speler probeert de knikker naar de andere speler toe te schuiven door het hamertje onder de staaldraad te bewegen. Degene bij wie de bal in het doel rolt, moet een scoreblokje verzetten. Daarna wordt de knikker weer in het spel gebracht. Wie als eerste alle score blokjes heeft verschoven, is de verliezer. De score bij 10 blokjes over is, 100 punten, bij 9 blokjes 90 punten en zo verder aftellend.

06 Ringwerpen

Ringwerpen

Aantal spelers: onbeperkt

Sta (of zet een streep) 2 meter van het spel. Probeer de vijf ringen om de kegels op het bord te gooien. Daarna mag u nog twee pogingen doen met de ringen die niet om de kegels hangen. Tel het aantal punten dat u hebt behaald, bij elkaar op voor het scoreformulier.

07 Rolsjoelen

Rolsjoelen

Aantal spelers: onbeperkt

Zet een sjoelschijf op zijn kant voor het x-teken en laat deze naar beneden rollen. Doe daarna hetzelfde met de andere negen schijven. Schijven die zijn omgevallen en voor de vakken liggen, moet u laten liggen.
Tel het aantal punten wat u hebt behaald. Voor het scoreformulier doet u deze x 10.

08 Tafelhockey

Tafelhockey

Aantal spelers:2

Elke speler moet proberen met de speelschijf de puck bij de tegenstander in het doel te schuiven. Wel 2 pucks in het veld gebruiken! Na een behaald doelpunt mag de tegenpartij het spel hervatten. Gebruik een stopwatch voor een afgesproken tijd, bijvoorbeeld 5 minuten.
Doelpunten zijn de punten voor op het scoreformulier x 10.

09 Trekbiljart

Trekbiljart

Aantal spelers: onbeperkt

Leg de stokken tegen elkaar aan en leg de biljartbal achter in de bak op de stokken. Door beide stokken naar buiten te duwen, zal de bal naar voren rollen. Probeer deze zoveel mogelijk te laten rollen en in een hole laten glijden. De punten zijn onder de holes aangegeven. U krijgt 0 punten als de bal terugrolt naar het begin of naast de holes valt. Speel dit 5 x en noteer de score op het formulier.

10 Spiegelschijven

Spiegelschrijven

Aantal spelers: onbeperkt

Volg met een pen of viltstift het doolhof zonder de lijntjes te raken. Hierbij kijkt u in de spiegel. Zonder fouten krijgt u 200 punten. Bij elke keer dat u een lijn raakt of eroverheen gaat, is dat 20 punten aftrek.

11 Spiraal

Spiraal

Aantal spelers: onbeperkt

U speelt van rechts naar links. Elke keer als u de spiraal raakt, wordt uw score lager.
Foutloos: u ontvangt 100 punten.
1 fout: u ontvangt 50 punten.
2 fouten: u ontvangt 25 punten.
3 of meer fouten u ontvangt geen punten.

 

12 Stokvangen

Stokvangen

Aantal spelers: 2 tot 6

Concentreer goed op de vallende stokken, die een medespeler laat vallen door aan een willekeurig touwtje te trekken. Iedere speler krijgt 10 kansen om een stok te vangen. Elke gevangen stok is 10 punten waard. Tel deze op en noteer uw score op het scoreformulier.